Nevrologija

Nevrološka ambulanta
prof. dr. Tomaž Pogačnik
dr. med., specialist nevrolog, svetnik

NAROČANJE
Telefon: 051 315 048
E-Mail: info@ambulatorij.si

WWW: http://www.nevrologija.si

WWW. http://www.glavobol.euprof. Tomaž Pogačnik

Pri nevrološkem pregledu v ambulanti na osnovi anamneze in kliničnega pregleda specialist nevrolog opredeli bolezen, indicira nadaljnje diagnostične preiskave, kot so MR (magnetna resonanca) glave, CT (računalniška tomografija) , angiografske in ultrazvočne preiskave možganskih in vratnih žil ter druge diagnostične postopke v nevrologiji….., in odredi ustrezno zdravljenje. Več informacij na www.nevrologija.siAmbulanta za glavobol v Ljubljani

V naši nevrološki ambulanti je omogočen sodobni trend obravnave bolnikov z glavoboli. Obstaja 260 različnih glavobolnih entitet. Razumevanje razvrstitve glavobolov in pravilna diagnoza je osnova za uspešno zdravljenje.

Glavobol je simptom in nastane lahko zaradi številnih vzrokov. Bolečina je najpogostejši simptom, bolečina v glavi pa se pojavlja pogosteje kot kjerkoli drugje v telesu. Glavobol je verjetno ena človekovih najbolj pogostih težav in skoraj vsak ga pozna iz lastnih izkušenj. Pojavi se lahko kot relativno izoliran simptom, lahko kot eden v skupku simptomov (npr. migrena) ali pa kot del razvijajoče se bolezni (npr. možganski tumor). Glavobol je torej spremljajoči ali simptom številnih bolezni.

Vsekakor potreben tudi splošni in nevrološki pregled, ki ponavadi potrdi vtis iz anamneze, da gre za primarni glavobol, včasih pa z njim odkrijemo znake, sumljive na organski vzrok. Pomembno je poznati opozorila, ki kažejo na možnost sekundarnega glavobola. Takrat nevrolog indicira nadaljnje diagnostične preiskave (CT in CTA glave, MR in MRA glave ter druge diagnostične postopke v nevrologiji….) s katerimi lahko pravočasno odkrijemo morebitne patološke spremembe.


Ambulanta za glavobol (glavobol.eu)
Strokovni članek RAZVRSTITEV GLAVOBOLOV
Strokovni članek MIGRENSKI NAPAD
 
Vse pravice pridržane © 2008-2020 | Oblikovanje in gostovanje OrkBadu.com