NEVROLOGIJA
prof. dr. Tomaž Pogačnik
dr.med., specialist nevrolog
Naročanje: 01 2803 270
Recepcija: 01 2803 270
E-Mail: info@nevrologija.si
WWW: nevrologija.si

NEVROLOŠKI PREGLED
Pri ambulantnem nevrološkem pregledu na osnovi anamneze in kliničnega pregleda nevrolog opredeli bolezen, indicira nadaljnje diagnostične preiskave, kot so MR (magnetna resonanca) glave, CT (računalniška tomografija) , angiografske in ultrazvočne preiskave možganskih in vratnih žil ter druge diagnostične postopke v nevrologiji….., in odredi ustrezno zdravljenje. Več informacij na www.nevrologija.si.

AMBULANTA ZA GLAVOBOL
V naši nevrološki ambulanti je omogočen sodobni trend obravnave bolnikov z glavoboli. Obstaja 260 različnih glavobolnih entitet. Razumevanje razvrstitve glavobolov in pravilna diagnoza je osnova za uspešno zdravljenje.

Glavobol je simptom in nastane lahko zaradi številnih vzrokov. Bolečina je najpogostejši simptom, bolečina v glavi pa se pojavlja pogosteje kot kjerkoli drugje v telesu. Glavobol je verjetno ena človekovih najbolj pogostih težav in skoraj vsak ga pozna iz lastnih izkušenj. Pojavi se lahko kot relativno izoliran simptom, lahko kot eden v skupku simptomov (npr. migrena) ali pa kot del razvijajoče se bolezni (npr. možganski tumor). Je torej spremljajoči ali simptom številnih bolezni.

Vsekakor potreben tudi splošni in nevrološki pregled, ki ponavadi potrdi vtis iz anamneze, da gre za primarni glavobol, včasih pa z njim odkrijemo znake, sumljive

DELOVNI ČAS

Ponedeljek Pokličite za več informacij
Torek Pokličite za več informacij
Sreda Pokličite za več informacij
Četrtek Pokličite za več informacij
Petek Pokličite za več informacij